Bezit de kennis van de top 1% communicators van België op 1 uur tijd

dvdfoto

Online Cursus Lichaamstaal

101 Geheimen van Lichaamstaal

door Patryk Wezowski – Dé Lichaamstaal Expert van Vlaanderen
 
Ontdek de interpretaties van 101 houdingen zodat je gedachten
en emoties kan zien zonder dat iemand een woord zegt.
 
110% garantie méér geld terug!
 
Koop deze online cursus nu

 

Bekijk hier onze cursus op VRT één op ‘Man bijt hond’:


 

Wat bevat deze online cursus?

Bekijk deze video:

 • Waarom is dit de beste online cursus over Lichaamstaal?
 • Wat heb ik aan deze cursus?
 • Wat bevat de inhoud van deze cursus precies?


Ik ben verbaasd met de schat aan informatie vervat in deze cursus. Gedachten lezen is nu een kinderspel en ik weet precies hoe ik zelf efficiënt kan communiceren. – Lies Vercammen, Customer Service Team-Manager
Test voor: 18% Lichaamstaal correct geinterpreteerd
Test
na het bekijken van deze cursus: 94% Lichaamstaal correct geinterpreteerd


Ons interview op de VRT, op TVéén:
 

 

Wilt u…

 • Weten wat iemand van u denkt zonder dat hij/zij een woord zegt?
 • In een gesprek precies weten hoe iets zeggen zodat anderen geboeid zijn?
 • Een gesprek zo laten verlopen dat de andere persoon opener is voor u en uw communicatie efficiënter aankomt?

Als u tenminste één “ja” hebt geantwoord op één van bovenstaande vragen, dan is de boodschap hieronder heel belangrijk voor u.

Sollicitatieonderzoek
 
Een ferme handdruk vergroot de kansen in een sollicitatiegesprek aanzienlijk, zo blijkt uit de resultaten van een Amerikaans experiment.
 
Onderzoeker Greg Stewart van de universiteit in Iowa bootste een sollicitatiegesprek na, waarbij leidinggevenden van lokale bedrijven in totaal 98 proefpersonen beoordeelden alsof ze kandidaat waren voor een belangrijke baan. De handdruk van al die ‘sollicitanten’ werd apart beoordeeld door een groepje onafhankelijke experts op het gebied van lichaamstaal. De proefpersonen die volgens de experts een stevige hand gaven, bleken ook het hoogst te scoren in het sollicitatiegesprek. Ze werden door de zakenmensen vaak beoordeeld als ‘meer expressief’ en ‘geschikt voor de baan’. De proefpersonen met een slappere en minder prettige handdruk kregen na het sollicitatiegesprek vaker het stempel ‘minder sociaal’ of ‘niet zo indrukwekkend’. De positieve resultaten van een stevige handdruk waren bij vrouwen nog sterker dan bij mannen. Verder bleek uit het onderzoek dat kleding en fysieke aantrekkelijkheid veel minder invloed had op de beoordeling van sollicitanten.

 
Wetenschappelijk onderzoek – Meer dan woorden

Lichaamstaal wordt beschouwd als een belangrijke vorm van communicatie bij het vaststellen van onderlinge relaties, omdat emoties veelal non-verbaal worden overgebracht. Door deze lichaamstaal te proberen te lezen, interpreteren en helpen te verwoorden is veelal de eerste stap gemaakt richting contact.

In zijn onderzoek naar menselijke communicatie vond Albert Mehrabian, psycholoog aan de universiteit van Los Angeles, in de jaren zestig bij Amerikanen dat vooral communicatie van emoties via lichaamstaal verloopt: 55% van die communicatie bestaat uit lichaamstaal, 38% door de stemklank en 7% wordt door middel van woorden.

Tijdens ons contact vertellen we elkaar dus veel meer dan met alleen woorden. Zonder woorden zeggen we veel over de betrekking: wie ben ik, wat vind ik van jou, hoe is onze relatie en wat bedoel ik eigenlijk met wat ik zeg. Hier gaat het er dan niet meer om wat we precies zeggen, maar meer om wat we erbij voelen. Gevoelens zijn moeilijk onder woorden te brengen. Makkelijker dan met woorden maken we elkaar door middel van lichaamstaal duidelijk wat we precies bedoelen. Zo wordt het duidelijk of er bijvoorbeeld een onderliggende betekenis is bij wat we zeggen, en hoe we met de ander in relatie staan. Lichaamstaal is daarom belangrijk bij het leggen van alle soorten contacten.

Volgens Mehrabian zijn er drie elementen, op een verschillende manier, verantwoordelijk voor onze voorkeur voor de persoon die een boodschap overbrengt betreffende zijn gevoelens: woorden zijn verantwoordelijk voor 7%, de intonatie voor 38%, en de lichaamstaal voor 55% van die voorkeur. Ze worden vaak afgekort als de “3 V’s,” voor Verbaal, Vocaal en Visueel.

Voor een werkzame en zinvolle communicatie over emoties, moeten deze drie gedeelten van de boodschap elkaar ondersteunen – ze moeten “congruent” zijn. In het geval dat er sprake is van enige “incongruentie,” kan de ontvanger van de boodschap geirriteerd raken doordat er twee boodschappen via verschillende kanalen overkomen, die twee verschillende richtingen aanduiden.

Het volgende voorbeeld zou als illustratie kunnen dienen van een incongruentie tussen verbale en non-verbale communicatie.

 • Verbaal: “Ik heb geen probleem met je!”
 • Non-Verbaal: de persoon mijdt oogcontact, kijkt angstig, vertoont een ontoegankelijke lichaamstaal, enz.

Het is waarschijnlijker dat de ontvanger meer zal vertrouwen op de overheersende communicatievorm, die volgens Mehrabians bevindingen non-verbaal is (38 + 55 %), dan op de letterlijke betekenis van de woorden (7 %).
 

Wetenschappelijk onderzoek – Emoties en leugens

Paul Ekman, een van de 100 meest prominente psychologen van de twintigste eeuw, ontdekte dat gelaatsexpressies van emoties niet cultureel bepaald, maar identiek zijn voor verschillende culturen. Dit laatste pleitte voor het idee dat gelaatsexpressies, zoals Darwin ooit beweerde, biologisch bepaald zijn. De onderzochte expressies waren woede, afkeer, vrees, blijdschap, droefheid en verrassing. Ekman rapporteerde ook dat liegen kon worden vastgesteld aan de hand van micro-expressies, in het zogeheten Diogenes project. Hij ontwikkelde tevens het Facial Action Coding System (FACS), een systeem waarmee elke menselijke gelaatsexpressie in kaart kon worden gebracht. Ekmans onderzoek richtte zich niet alleen op expressies van het gezicht, maar ook op andere vormen van niet verbaal lichamelijk gedrag. In zijn onderzoek naar liegen werd bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan lichaamstaal. Dit betekent dat u de emoties van elke persoon zijn gezicht eenvoudig kan lezen.

– bronnen onderzoek: klik hier voor onze lijst van wetenschappelijke bronnen

 

Wat hebt u aan deze cursus?

Herkennen, decoderen en interpreteren van lichaamstaal is een kunst en wetenschap. Elke actie of micro-beweging heeft plaats in een bepaalde context en is een reactie op verschillende acties die zich rondom de persoon afspelen.

 • Wilt u weten of iemand u graag heeft vooraleer ze een woord tegen je uitspreken?
 • Wilt u weten of iemand de waarheid vertelt?
 • Wilt u iemand zijn gedachten en emoties herkennen aan zijn lichaamstaal?
 • Wilt u onbewust uw boodschap efficiënt overbrengen, zonder een woord uit te spreken?

Als u tenminste één “ja” hebt geantwoord op één van bovenstaande vragen, dan leest u hieronder misschien de meest cruciale boodschap van uw leven.

Hoe verbetert Lichaamstaal mijn communicatie?

Op 1 uur tijd kunt u de unieke gave meester zijn om makkelijk lichaamstaal communicatie te kunnen herkennen en interpreteren van om het even welke persoon.

Non-verbale communicatie heeft 93% invloed op de impact van uw boodschap. Als u authentiek met uw lichaam kunt overbrengen wat u wilt bereiken, dan kunt u veel meer succes boeken in uw carriere, relatie, vriendschap en alles wat interactie of communicatie met personen te maken heeft.
De kunst van lichaamstaal herkennen klinkt ongelofelijk, maar het is een wetenschappelijk gegeven gebaseerd op vele onderzoeken en studies. Hebt u de recente succesvolle TV-serie “Lie to me” gezien? Als u daarvan een aflevering bekijkt, dan beseft u onmiddellijk wat voor enorme impact kennis van lichaamstaal kan hebben. Met behulp van deze cursus hebt u op 1 uur tijd de kennis en behendigheid om 101 standaard bewegingen van elke persoon te kunnen herkennen en interpreteren.

Wat denken anderen over u?

Zou het niet handig zijn om in een sollicitatiegesprek precies te weten wat de kandidaat over u of uw bedrijf denkt en er onmiddellijk op te kunnen inspelen?
Wat iemand zegt kan volledig verschillen van wat ze denken of voelen. Gelukkig is er een nauwkeurige wetenschap die personen hun gedachten en emoties kan decoderen, dankzij lichaamstaal. Het kan zijn dat iemand niet exact de waarheid zegt, maar zijn lichaam spreekt in stilte en onbewust wel de waarheid.

De correcte kennis van lichaamstaal geeft u de mogelijkheid om te weten wat uw manager, collega’s, klanten, vrienden en anderen voor u (onbewust) verbergen. U kunt in staat zijn om hun gevoelens en gedachten beter te begrijpen dan zijzelf!

De kans is ook groot dat veel van de stress die u ervaart komt omdat u onbewust informatie opvangt van anderen, en wel voelt dat er iets scheelt, maar u niet precies weet wat. Een goede kennis van lichaamstaal kan u onmiddellijk geruststellen omdat u exact weet wat anderen voelen of denken.
 

Welke boodschap brengt u over?

Je eigen lichaamstaal beinvloedt voor 93% wat anderen denken of voelen over jou. Als u congruent communiceert, dan wordt u geliefd en vertrouwd. Als u de verkeerde signalen uitzend (vaak zonder dat u het weet), dan zal uw carriere, relaties en zelfzekerheid eronder lijden.
95% van alle personen brengen elke dag met hun lichaamstaal een heel andere boodschap over dan ze echt bedoelen.

Voorbeeld 1: U zegt dat u iets goed vindt, maar onbewust schud u met uw hoofd ‘nee’. U merkt het zelf niet, omdat het uw normale en spontaan aangeleerde manier van spreken is, maar de persoon die je boodschap ontvangt voelt zich niet overtuigd.

Voorbeeld 2: Als u de gewoonte hebt om uw neus aan te raken, dan zouden anderen dit kunnen zien als een teken van liegen. U mag dan de gewoonte hebben om de waarheid te zeggen, maar anderen zien het verschil niet. Onbewust interpreteren anderen uw gebaar als onbetrouwbaar en beoordelen u op basis van uw lichaamstaal.

Waarom zou u het risico lopen om verkeerd verstaan te worden als je het kan vermijden? De kennis en betekenis van specifieke lichaamstaal staat u toe om je aanpak te veranderen en enkel actie te ondernemen met het beoogde resultaat.
Stel u voor hoeveel schade een sollicitatie interview lijdt als u de liegende houding van de kandidaat niet merkt? Als u weet hoe lichaamstaal werkt, dan zal u in staat zijn om valkuilen te vermijden en de juiste kandidaat aan te trekken.

Wist u dat mannen en vrouwen op een verschillende manier reageren op lichaamstaal? Het is cruciaal om uw lichaamstaal aan het geslacht van de persoon die u ontmoet aan te passen, of u zou een relatie of zakelijk contact kunnen verpesten zonder het zelf te weten.

Hoe kan lichaamstaal uw leven verbeteren?

De wetenschap van lichaamstaal kan niet alleen enorme effecten hebben uw dagelijkse gesprekken, maar op bijna elk aspect van uw leven. Het stelt u in staat om:

 • U en uw bedrijf optimaal te presenteren in een gesprek. Laat met uw lichaamstaal zelfzekerheid en competentie zien. Ervaar en begrijp onmiddellijk wat de andere persoon over u denkt.
 • Tijd te besparen door om te gaan met personen die u vertrouwen en graag hebben. U kan dit weten zonder dat andere ook maar iets zegt!
 • Uit onderzoek blijkt dat we in 30% tot 38% van onze interacties liegen. We horen tot 200 leugens per dag. Wat dacht u ervan om bewust te zijn van wat een leugen is en wat niet?
 • U weet onmiddellijk of iemand u aantrekkelijk en/of interessant vindt of niet.
 • Boost uw carriere en relaties. Via subtiele lichaamstaal kunt u u aantrekkelijker maken voor uw manager of collega’s. U gaat er versteld van staan hoeveel makkelijker het is om een doel te bereiken of promotie te regelen als u de wetenschap van lichaamstaal beheerst.
 • Vermenigvuldig u verkoopresultaten en identificeer personen die de grootste kans maken om van u aan te kopen. Weet op voorhand of u een betere prijs kunt negotiëren en/of u kans maakt op een geslaagde verkoop.
 • Boost uw zelfvertrouwen en wees in controle van elke interactie met anderen. Maak contact met vreemden en stimuleer anderen tot vruchtbare samenwerking met jou.
 • Maak daarom een optimale eerste indruk, en zorg dat u bij de eerste ontmoeting betrouwbaar en aantrekkelijk bent.
 • Word een communicatie meester. Vaak zijn woorden niet voldoende. Uw communicatie maakt 75% meer impact als je het vergezelt met de juiste lichaamstaal.
 • Begrijp wat anderen denken of voelen. Zo onderneemt u actie op het juiste ogenblik en vermijdt u problemen die anders onverwacht opduiken.
 • Laat charisma, vertrouwen of respect zien door eenvoudige expressies.
 • Word een uitstekende presentator. U zult weten wanneer het publiek geinteresseerd of verveeld is, zo kunt u uw speech aan hun situatie aanpassen. U kunt hen makkelijk overtuigen en inspireren als u uw taal combineert met de juiste gebaren.

 

De eerste indruk

Studies bewijzen dat tijdens de 4 eerste seconden de basis legt voor de sfeer van een gesprek. U krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.

Tijdens de eerste 4 seconden van een gesprek beoordeelt iemand het volgende:

 • Ik vind deze persoon intelligent (of niet)
 • Ik vind deze persoon sympathiek (of niet)
 • Ik zal (of zal niet) deze persoon aantrekkelijk ervaren.
 • Ik ga (of net niet) deze persoon in mijn nabije omgeving toelaten.

Met woorden alleen maakt u geen goede indruk. Uit onderzoek blijkt dat 93% van onze communicatie van onze lichaamstaal afhangt.
Elke actie – zelfs de kleinste micro-beweging – communiceert onbewust aan anderen. Het gevolg is dat anderen u aantrekkelijk ervaren (of juist niet) wegens uw gebaren… zonder zelf te weten waarom.

U kunt de meest boeiende zaken vertellen of de beste complimenten geven, maar u maakt geen schijn van kans voor vertrouwen of acceptatie als uw lichaamstaal het tegenoverstelde zegt.
 

Praktijkvoorbeelden

 
Rekrutering gesprek:

Context: de vrouw rechts komt solliciteren bij twee personen aan de linkerkant. Hoe verloopt het gesprek en wat zou ze beter kunnen doen?
 
Zowel de vrouw als de man links beoordelen de situatie negatief. De man is klaar om te argumenteren en de vrouw links ervaart duidelijk opgekropte woede. De vrouw rechts doet echter alles wat in theorie voor een goed, openhartig en overtuigend contact zou werken. Helaas werkt haar aanpak niet en het effect is zelfs averechts. Wat ze beter zou kunnen doen is haar gesprekspartners eerst subtiel beginnen te spiegelen en/of vragen te stellen om de oorsprong van de grote weerstand te achterhalen. Als ze het gesprek niet snel anders aanpakt, dan kan de gecontroleerde woede bij de rekrudeerders misschien ook verbaal naar buiten komen.

 

Verkoop gesprek:
Context: De man rechts komt een product verkopen bij het bedrijf van de twee mannen links. Bij welke van de twee mannen maakt hij de meeste kans om de aankoop te verzegelen en waarom?

De man rechts is blijkbaar zeer zeker van zijn stuk en laat duidelijk zien met zijn vingers piramide vorm en een minachting glimlach. De man links ervaart duidelijk frustratie, terwijl de man in het midden eerder positief is ingesteld en positief beoordeeld. Als de man links de baas is dan maakt de verkoper geen schijn van kans, terwijl in het geval waarbij de man in het midden dat laatste woord heeft, de verkoper wel een kans maakt, ondanks zijn arrogante houding.

 

 
Een machtstrijd

Putin slaagt dankzij zijn strategische plaatsing bij deze ontmoeting erin om letterlijk de bovenhand te halen in de handdruk voor de camera. De reactie van Bush zorgt ervoor dat hij terug gelijk komt door een brede glimlach, zijn lichaam weg te draaien en Putin een schouderklopje te geven die zegt: “goed gedaan, jongen.”

 

Hier broeit er meer

Angelina Jolie en Brad Pitt bij de voorstelling van hun film Mr and Ms Smith. Enkele maanden vooraleer het nieuws over hun relatie zich verspreidde. Dat er iets aan het broeien was, kon je al heel lang op voorhand zien. Kijk naar de manier waarop Angelina kijkt naar Brad. Ze straalt als een princes en kijkt hem aan zoals verliefde koppeltjes doen. Haar bewegingen verraadden enkele maanden op voorhand alles.

 

 
Lewinsky

De meest beroemde woorden van Bill Clinton: “I’m going to say this again: I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky. I never told anybody to lie, not a single time; never.” Iedereen weet ondertussen de waarheid. Naast de woordencombinatie die Clinton gebruikt, kunt u duidelijk zien dat er iets niet klopt. Hij wijst naar een andere richting met zijn vinger dan hij kijkt.

 

Wat bevat deze cursus?

Bekijk deze video:

 • Waarom is dit de beste cursus over Lichaamstaal?
 • Wat heb ik aan deze cursus?
 • Wat bevat de inhoud van deze cursus precies?


Wat bevat deze cursus?

Deze cursus geeft een duidelijk overzicht in 101 expressies, bewegingen en lichaamshoudingen.
U ontvangt 3 handige kaartjes met een duidelijk overzicht van de 101 posities en hun interpretaties.

De cursus is zo opgebouwd dat U zeer snel zelf kunt oefenen terwijl u naar de cursus kijkt. Sommige personen oefenen het liefst samen met het kijken naar de cursus. Anderen kunnen ook met onze instructies voor de spiegel oefenen.

Op 1 uur tijd bent u in staat om de lichaamstaal van elke persoon voor meer dan 85% correct te interpreteren.

U leert het volgende:

 • Hoe u weet of iemand interesse heeft in jou, enkel door naar zijn/haar gezicht te kijken.
 • Hoe u een goede band schept en interesse wekt via uw lichaamstaal.
 • Hoe zorgt u dat u fysisch aantrekkelijk bent. Onderzoek bewijst dat carriere, relaties en zelfs beoordelingen van intelligentievermogen gebaseerd zijn op fysische aspecten.
 • Hoe er goed uitzien en meer geld verdienen. Studies hebben bewezen dat succesvolle personen van 20.000 euro tot 200.000 euro per jaar meer verdienden dankzij het veranderen van hun uiterlijk gedrag.
 • Hoe zorgt u dat u aantrekkelijker en intelligenter gezien wordt door één eenvoudig en vaak vergeten principe.
 • Hoe geeft u een hand zodat iemand u vertrouwt.
 • Tips om een goede indruk te maken. U hebt 4 seconden de tijd om een eerste indruk te maken, dat als basis zal dienen voor het daaropvolgende gesprek.
 • De juiste afstand en houding bij communicatie om een optimaal gesprek te voeren.
 • Hoe de controle te behouden in elke situatie.
 • Hoe herkent u emoties zoals geluk, verrassing, angst of verdriet in de ogen van iemand.
 • Hoe en waar gaat u zitten om een goede communicatie te verzekeren.
 • Hoe gebruikt u uw ogen om elke man of vrouw zich meer te doen openen voor u.
 • Hoe interpreteert u verschillende soorten oogcontact.
 • Hoe gebruikt u uw ogen en gezichtsuitdrukkingen om de juiste boodschap te zenden.
 • Hoe ziet u aan een persoon of hij/zij geinteresseerd, angstig, aandachtig of opgewonden is.
 • Wat u zeker niet mag doen tijdens een interview en waarom.
 • Hoe zorgt u dat uw interviewer u graag heeft, vooraleer u maar een woord uitspreekt.
 • Hoe gebruikt u handgebaren om uw boodschap efficiënter over te brengen.
 • Welke lichaamspositie u gespannen of relax doet overkomen.
 • Duidelijk overzicht van alle informatie op een blad. Ideaal om in te oefenen.

 
Deze online cursus is ontworpen door…
 

Patryk Wezowski – Oprichter Center for Body Language

patryk
Patryk Wezowski is wereldwijd dé autoriteit voor Lichaamstaal in sales, rekrutering en onderhandelingen. Op een geanimeerde en interactieve manier onthullen zijn presentaties een nieuwe en effectieve aanpak voor meer overtuigingskracht, charisma, authenticiteit, persoonlijke impact en leiderschap via non-verbale communicatie.

Samen met zijn vrouw Kasia Wezowski, is Patryk de oprichter van het Centrum voor Lichaamstaal. Hun methodologie en tools worden getraind door meer dan 45 partners in 15 landen. Elke maand verschijnt Patryk in de internationale media met analyses van bekende figuren en politici, waaronder op Fox, CBS, Forbes, alsook vele media in België en Nederland. Hij wordt vaak gevraagd voor internationale conferenties, o.a. aan de Harvard University.

 

Kasia Wezowski – Oprichter Center for Body Language


Kasia is oprichter van het Centrum voor Lichaamstaal. Samen met haar echtgenote Patryk, bouwden ze hun Center for Body Language uit tot ’s Werelds #1 Lichaamstaal Training voor Business.

Kasia beëindigde 3 Masters tegelijkertijd: Psychologie, Sociologie en Rechten. De twee meest bekende boeken van Kasia zijn “Lichaamstaal” en “The Micro Expressions Book for Business”. Onderwerpen waarin Kasia zich specialiseert zijn onderhandelingstechnieken voor verkopers, persoonlijk leiderschap, interviewtechnieken, leugen detectie, conflictmanagement, talentmanagement, presentatietechnieken en emotionele intelligentie. Ze spreekt vaak op internationale conferenties, en presenteerde de resultaten van haar onderzoeken o.a. aan de Harvard University.

 

Probeer deze cursus vandaag!

Ik ben overtuigd. Dit is de beste Online Cursus Lichaamstaal Training in heel België!
Bestel deze cursus vandaag en geniet van de tijdelijke promotie!

Niet tevreden? 110% geld terug! Dit is geen schrijffout! Als u niet tevreden bent dan krijgt u meer geld terug dan u hebt betaald!

Koop deze online cursus nu