Opleiding voor HR specialisten: “Ontdek de ware kandidaat via lichaamstaal”

7 April 2011 om 18:30u in ’t Arsenaal te Mechelen – GRATIS inkom

Wilt u…

 • Via de Lichaamstaal van kandidaten kunnen zien wanneer ze niet oprecht zijn?
 • Weten wat kandidaten denken of voelen zonder dat ze een woord zeggen?
 • De persoonlijkheid van kandidaten beter inschatten dan zijzelf zich kennen in 20 minuten?

Deze unieke cursus wordt georganiseerd door Monster in samenwerking met het Centrum voor Lichaamstaal, gegeven door Patryk Wezowski.

Schrijf je nu in

Waarom zou u komen?

Beeld u in dat u tot 80% van de onwaarheden van sollicitanten zou kunnen herkennen. Psycholoog Albert Mehrabian stelde vast dat 93% van onze communicatie non-verbaal gebeurt. Iedereen weet dat de wetenschap van lichaamstaal u een enorm voordeel geeft om in elk gesprek de gedachten en emoties van de kandidaat tegenover u te lezen als een boek.

Programma:

18:30 – 19:00u: Ontvangst met koffie

19:00 – 19:45u – Deel 1:

Cursus Lichaamstaal voor HR

Via een overzichtelijke presentatie met praktijkvoorbeelden en oefeningen leert u de volgende zaken:

 • Hoe weet u of een kandidaat oprechte interesse heeft in de job, enkel door naar zijn/haar gezicht te kijken?
 • Wat kunt u uit de handdruk van de kandidaat aflezen?
 • Tips om een goede indruk te maken. U hebt 4 seconden de tijd om een eerste indruk te maken, dat als basis zal dienen voor het daaropvolgende gesprek. Dit geldt in beide richtingen. Waar let u op?
 • De juiste afstand en houding bij communicatie om een optimaal gesprek te voeren.
 • Hoe en waar gaat u zitten om een goede communicatie te verzekeren?
 • Hoe ziet u aan een persoon of hij/zij geinteresseerd, angstig, aandachtig of opgewonden is?
 • Wat u zeker niet mag doen tijdens een gesprek en waarom?
 • Welke handgebaren houdt u van de kandidaat best in het oog en wat betekenen ze?
 • Hoe haalt u de foutmarge van de sollicitatie stress uit uw mening over de kandidaat?

19:45 – 20:15u: Pauze met gratis drank en hapjes

20:15 – 21:00u – Deel 2:

Hoe de persoonlijkheid van kandidaten lezen als een boek?

In een interactief spel met de hele zaal tracht u de liegende kandidaten op scene te ontmaskeren. Leuk en leerrijk tegelijk. Patryk onthult tientallen tips die helpen om de waarheid in een sollicitatiegesprek te achterhalen.

Vervolgens ziet u een demonstratie van de BLINK™ Techniek (= Body Language Interpretations Nominology Know-how). Via de BLINK™ Techniek ontwikkeld door Patryk Wezowski bent u in staat om de persoonlijkheid van een kandidaat in 20 minuten tijd beter te kunnen inschatten dan zijzelf. BLINK™ is een gesprekstechniek inclusief wetenschappelijke lichaamstaalinterpretaties, die maakt dat u de gedachten en emoties van elke kandidaat kunt lezen als een boek. Bij correcte toepassing, is BLINK™ betrouwbaarder dan een leugendetector en persoonlijkheidsassessment. Ontdek het met uw eigen ogen!

21:00 – 22:00u: Netwerkdrink

Voor wie?

Deze training is speciaal voor Persooneelsverantwoordelijken, Outplacement Consultants, Rekruteerders, Business Consultants, Headhunters, Bedrijfsleiders en Managers. Kortom voor iedereen die sollicitanten of kandidaten interviewt.

Deze bedrijfstraining is uitzonderlijk gratis toegankelijk voor de contacten van Monster. Om iedereen een kans te geven wordt het aantal deelnemers per bedrijf tot de eerste 2 ingeschreven personen beperkt.

Praktijkvoorbeeld

Hebt u zo een interview meegemaakt?

De sollicitant links straalt superioriteit uit en toont een arrogante attitude. Zijn hoofdpositie en ogen versterken dit. Tegelijkertijd vormen zijn knieën een defensieve houding, versterkt door een glas als barriere. De man achteraan is volledig van het gesprek uitgesloten. Desondanks tonen zijn handen, positie en lichaamshouding superioriteit. Zijn hoofd is in neutrale positie. De interviewer rechts is klaar om te vertrekken, zijn lichaam wijst naar de dichtstbijzijnde uitgang. Zijn wenkbrauwen, mondhoeken en hoofd wijzen op afkeuring. Had men deze situatie niet kunnen vermijden?

Trainers:

Patryk Wezowski – Oprichter Center for Body Language

patryk
Patryk Wezowski is wereldwijd dé autoriteit voor Lichaamstaal in sales, rekrutering en onderhandelingen. Op een geanimeerde en interactieve manier onthullen zijn presentaties een nieuwe en effectieve aanpak voor meer overtuigingskracht, charisma, authenticiteit, persoonlijke impact en leiderschap via non-verbale communicatie.

Samen met zijn vrouw Kasia Wezowski, is Patryk de oprichter van het Centrum voor Lichaamstaal. Hun methodologie en tools worden getraind door meer dan 45 partners in 15 landen. Elke maand verschijnt Patryk in de internationale media met analyses van bekende figuren en politici, waaronder op Fox, CBS, Forbes, alsook vele media in België en Nederland. Hij wordt vaak gevraagd voor internationale conferenties, o.a. aan de Harvard University.

 

Kasia Wezowski – Oprichter Center for Body Language


Kasia is oprichter van het Centrum voor Lichaamstaal. Samen met haar echtgenote Patryk, bouwden ze hun Center for Body Language uit tot ’s Werelds #1 Lichaamstaal Training voor Business.

Kasia beëindigde 3 Masters tegelijkertijd: Psychologie, Sociologie en Rechten. De twee meest bekende boeken van Kasia zijn “Lichaamstaal” en “The Micro Expressions Book for Business”. Onderwerpen waarin Kasia zich specialiseert zijn onderhandelingstechnieken voor verkopers, persoonlijk leiderschap, interviewtechnieken, leugen detectie, conflictmanagement, talentmanagement, presentatietechnieken en emotionele intelligentie. Ze spreekt vaak op internationale conferenties, en presenteerde de resultaten van haar onderzoeken o.a. aan de Harvard University.

 

Praktische details:

Waar? ’t Arsenaal, Hanswijkstraat 63, 2800 Mechelen (klik hier voor routebeschrijving)
Wanneer? Donderdag 7 april om 18:30 (tot 22:00 uur)

Plaatsen beperkt en enkel op uitnodiging van Monster.

Inschrijving via onderstaand formulier noodzakelijk voor 15 maart:

Nota: De zaal is op dit ogenblik volgeboekt. U kunt hieronder u toch inschrijven en dan komt u op onze wachtlijst. Indien iemand afzegt, dan ontvangt u enkele dagen voor het event het bericht dat er plaats is vrijgekomen.
 

Inschrijving voor opleiding op 7 april:  Naam (*)

  Email (*)

  Werktelefoon

  GSM (*)

  Bedrijf (*)

  Jobfunctie (*)

  Opmerkingen

  Inschrijven voor gratis e-cursus

  Ik heb deze uitnodiging ontvangen van:

  Input this code: captcha

  Bekijk het interview met Patryk op de VRT op TV één: