Sofie-Ann Bracke – Lichaamstaal Coach/Trainer

Sofie-Ann Bracke is gecertificeerd Coach/Trainer in Lichaamstaal en Partner in het Centrum voor Lichaamstaal. Ze geeft trainingen en presentaties over lichaamstaal, micro-expressies en power moves (krachtige lichaamstaal) voor bedrijven en organisaties.

Sofie heeft een duidelijke, tweevoudige missie: Eerst en vooral mensen te helpen om een beter besef van lichaamstaal en lichaamshouding te ontwikkelen, en zo hun fysisch, emotioneel en mentaal welbevinden te verbeteren. Ook een goede communicatie is belangrijk: mensen helpen om zich bewust te worden van hoe ze communiceren, in lichaamstaal en in woorden, en hoe dat beter kan.

Sofie heeft eerst rechten gestudeerd en werkte enkele jaren in die sector. Ze zocht gaandeweg andere manieren om mensen bij te staan. Dit vond ze eerst in Chinese bewegingsleer en geneeskunde. Met taijiwuxigong, een Chinees systeem van energetische oefeningen, ontdekte ze het belang van een goede lichaamshouding: hoe jouw lichaam efficiënter gebruiken om je zo fysisch, mentaal en emotioneel veerkrachtiger te voelen.

Gaandeweg voelde ze ook de nood om communicatie met anderen beter te laten verlopen. Daarom begon ze zich te verdiepen in Geweldloze Communicatie en volgde ze de opleiding Bemiddeling aan de Universiteit van Antwerpen.
Tegelijkertijd volgde ze de training bij het Centrum voor Lichaamstaal. Dit was een verdere logische stap om mensen beter te begrijpen en te kunnen bijstaan in het ontwikkelen van zelfbewustzijn en het vinden van een betere verbinding met anderen.

Sofie specialiseert zich in ‘krachtige lichaamstaal’ Ze geeft hierover presentaties (max 2 uur) met uitleg over verschillende houdingen en bewegingen, en enkele oefeningen om het effect te voelen van krachtige en zwakke houdingen.
In een workshop (max 5 uur) wordt er meer gedetailleerd ingegaan op de lichaamstaal, en doen we meer oefeningen.

Je kunt bij haar ook terecht voor persoonlijke coaching in lichaamstaal, lichaamshouding en communicatie.

Voor vragen contacteer Sofie via sofieannbracke@lichaamstaaltraining.be, +32 (0)486931122, of zie www.sofieannbracke.be
 

Referenties:

Sofie, jij hebt tijdens onze FRESH Networking avond de aanwezigen heel erg kunnen boeien met jouw expertise rond ‘Lichaamstaal’.
Hoe belangrijk het is in je carrière om bepaalde inzichten rond dit topic te kennen & te weten maar vooral hoe er ook actief mee aan de slag te gaan.
Jij brengt dit op een heel fijne manier, afwisselend met veel voorbeelden en oefeningen.
We willen heel graag in de toekomst nog met jou samenwerken!

– Pascale Ameye, Partner at the Centre for Balanced Leadership and Owner at CREATING BUSINESS
 
Sofie-Ann heeft voor onze PLATO Ladies groep een interactieve, goed ontvangen sessie rond lichaamstaal gegeven. Op een leuke manier werd de groep in het verhaal betrokken en kon men zelf ervaren wat het effect was van bepaalde houdingen tov groepen en/of individuen. Sofie-Ann luistert ook naar de noden van de groep en is bereid dieper op onderwerpen in te gaan, ook al liggen deze buiten het oorspronkelijk gezet kader. Top!
– Vicky Praet, Projectcoördinator VOKA Antwerpen
 
Op 28 maart 2014, gaf mevrouw Bracke een lezing over lichaamstaal op Hogeschool Gent. Tijdens haar presentatie waren alle studenten heel aandachtig aan het luisteren. Er was ook een grote interactie tussen de gastpreker en het publiek. Mevrouw Bracke had duidelijk kennis van wat ze vertelde.
– Sergej Kalugin, BA Office Management @ Hogent.be