e-Cursus Lichaamstaal – Les 4: Hoe zie je of iemand liegt?


Dank je om je in te schrijven op de deze e-Cursus Lichaamstaal. Via de informatie die je de deze 2 maanden ontvangt en via de oefeningen zal je een goede kennis opbouwen van de betekenis van Lichaamstaal.

Opgelet: Deze e-Cursus bevat vele vereenvoudigingen om de leerstof niet te zwaar te maken. Neem alle informatie hieronder niet letterlijk en voor altijd geldig aan! Tijdens onze opleidingen Lichaamstaal ontdek je de nuances en variaties op dezelfde bewegingen, waarbij de betekenis uitgediept wordt.
 

Ons artikel in Trends over analyse Lance Armstrong:

>> Bekijk deze publicatie

>> Klik hier om onze tientallen publicaties te bekijken

Les 4: Hoe zie je of iemand liegt?

Stel je de volgende situatie voor: je zit rustig thuis, je 3 kinderen spelen boven. Plots hoor je iets vallen, en daarop het geluid van brekend glas. Je rent naar boven om te zien wat er aan de hand is. De drie dreumesen staan verschrikt en nog voor je iets hebt kunnen ondernemen, zegt er eentje, met zijn hand voor de mond: “Ik heb het niet gedaan”. Wat ga je dan geloven: de woorden of de lichaamstaal?
Als volwassenen hebben we geleerd om dat meer te vermommen. We gaan dan bijvoorbeeld onnodig kuchen, of we gaan bijvoorbeeld onze neus aanraken.
Waarom raken wij onze neus aan? Als we liegen, wordt er meer bloed naar het topje van onze neus gestuurd en daarom kriebelt dat een beetje. Is het verwonderlijk dat Pinocchio’s neus langer werd als hij een leugen vertelde?
Als er heel veel bloed naar de neus wordt gestuwd, dan zwellen ook de aders langs weerskanten van de neus op. Als iemand daaraan krabt, en in bepaalde situaties, kan dat wijzen op heel grote kwaadheid, en de kans is groot dat het tot een gevecht komt.
Als iemand in zijn oog wrijft en wegkijkt, dan betekent dat vaak dat deze persoon iets misleidend zegt of (als hij/zij luistert) dat die persoon geen interesse heeft in wat je te vertellen hebt.
Ontdek volgende week deel 2 van hoe je leugens herkent…

Jouw oefeningen voor komende week

Wees aandachtig voor bovenstaande bewegingen bij anderen tijdens de komende week:

  • Welke van bovenstaande bewegingen of posities heb je opgemerkt en wanneer? Bij wie?
  • Welke relatie kan je maken tussen deze bewegingen en de woorden die er gezegd worden?
  • In welke nog andere situaties dan ‘leugens’ heb je deze bewegingen opgemerkt?
  • Wees vooral attent voor iemand met de hand voor de mond of onder het topje van de neus, dit komt veel vaker voor dan je denkt!

Schrijf je ervaringen op wanneer ze indruk op je maken. Op deze manier leer je de basis van de analyse van leugens herkennen.

Volgende week…

Hoe zie je of iemand liegt (deel 2) ?
 

Bedrijfstrainingen, keynotes en presentaties:

Interesse in een interactief en geanimeerd event?
>> Klik hier en kijk even naar ons aanbod voor bedrijven.

Deze cursus is ontwikkeld door Patryk & Kasia Wezowski.